14 Aralık 2011 Çarşamba

Tirit Kebabı

Yemek Tarifi

TİRİT KEBABI

Malzemeler

500 g kuzu kuşbaşı eti

5 adet pide veya bazlama

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Az miktar tuz

1 yemek kaşığı tereyağı

Az miktar karabiber, pul biber, kimyon, zerdeçal

Bir tutam maydanoz yaprağı

Sosu için:

Az miktar tereyağı

4 adet domates

1 adet sivri biber

Az miktar tuz, baharat

Hazırlanışı

Derin bir tencereye ayçiçek yağı konularak kuşbaşı etler ve soğan yağda kısa bir süre sotelenerek kavrulur. Kavrulduktan sonra üzerini kapatacak kadar sıcak su konularak orta ateşte bir süre pişmeye bırakılır. Etler iyice yumuşayıp pişerken ayrı bir tavada ince doğranmış biber, kabukları soyularak ince doğranmış domatesler tereyağında bir süre sotelenerek sos yapılır. Bazlama veya pideler teflon yanmaz tavada tereyağıyla yağlanarak altlı üstlü çevrilerek bir süre ısıtılır ve servis tabaklarına kare şeklinde kesilerek koyulur. Etler pişerken tuz ve baharatlar konulur. Etler pişince domatesli sos kaşıkla tabaklardaki sıcak pidenin üzerinde gezdirilir ve pişen etler az sulu olacak şekilde pidelerin üzerine yerleştirildikten sonra soğan, ince doğranmış maydanoz ve közlenmiş biberle sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eşsiz Tatlar Eşsiz Tarifler   © 2008. Tema Emporium Digital

TOP