16 Aralık 2011 Cuma

ETLİ TANDIR ÇORBASI (düdüklü)

Yemek Tarifi

ETLİ TANDIR ÇORBASI (DÜDÜKLÜ)

MALZEMESİ:

100 gr. dana eti

1 soğan

2 yemek kaşığı un

1 kase yoğurt

2 diş sarımsak

sıvı yağ

karabiber

kırmızı biber

tuz

maydanoz.

Eti düdüklüde haşlayıp didikleyin. Kızdırılmış yağda ince kıyılmış sarımsak ve soğanı kavurup et ve etin suyu ile beraber kaynamaya bırakın.Yoğurt, yumurta, un, tuz ve baharatları beraberce çırpıp, kaynayan eti hızlı hızlı karıştırırken yavaş yavaş ekleyin. 10 dakika kadar daha kaynatıp üstünü maydanozla süsüleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eşsiz Tatlar Eşsiz Tarifler   © 2008. Tema Emporium Digital

TOP